×

Infosessies Tuinstraten

Wil jij inspiratie opdoen om jouw straat en/of tuin groener en gezelliger te maken, met aandacht voor plantenkeuze en kringlooptuinieren? Schrijf je dan in voor 1 van onderstaande infosessies. Ben je ook geinteresseerd om van jouw straat een tuinstraat te maken, samen met je buren? Aansluitend bij de infosessie krijg je uitleg over het project tuinstraten en hoe je hiermee aan de slag kan gaan. De infosessies vinden plaats in verschillende gemeenten, iedereen is welkom om aan te sluiten. Graag wel even vooraf inschrijven. 

Ik schrijf me in

In samenwerking met Vlaco vzw en IOK Afvalbeheer

Meer info over de inhoud van de infosessies

Foto van een tuin met planten

De juiste plant op de juiste plaats

Foto van een tuin met planten

Veel afval in de tuin kan je voorkomen door de juiste plantenkeuze te maken. Maak je de verkeerde keuzes, gaan je planten dood, worden ze te groot, overwoekeren ze mekaar.  Als je de beplanting  vooraf bepaalt, met aandacht  voor de omstandigheden in je eigen tuin, zal je niet alleen veel afval, maar ook veel werk voorkomen.  Hoe kunnen de omstandigheden in je tuin verschillen met die van je buurman?  Hoe weet je welke plant je moet kiezen?  Waar kan je raad krijgen?  Begin bij deze workshop!  Je wisselt ervaringen en vragen uit met elkaar en de Vlaco-lesgever met ruime ervaring.

Foto van houtmuur

Water in de kringlooptuin

Foto van houtmuur

Water is een essentieel element in de tuin. Je springt er best spaarzaam mee om. Heeft je tuin te lijden onder de droogte? In deze sessie krijg je enkele tips om duurzaam om te gaan met water in jouw tuin, want je hebt het waterbeheer voor een stuk zelf in de hand. Zijn de planten in je tuin aangepast aan de bodem waarin ze moeten gedijen? Gebruik je mulch en compost om water vast te houden? Welke verharding kies je best? Hoe vang je regenwater op? De Vlaco-lesgever geeft je heel wat kringlooptips om je tuin weerbaar te maken in alle seizoenen.

Man die naar bloemen in tuin kijkt

Hoe je tuin omvormen tot een kringlooptuin?

Man die naar bloemen in tuin kijkt

Een kringlooptuin begint bij de aanleg ervan. Toch kunnen enkele goed doordachte ingrepen, en een juist beheer een bestaande tuin omvormen tot een kringlooptuin. 

Herbekijk afgelopen infosessies

We organiseerden een online infosessie waarin we enkele inspirerende voorbeelden van tuinstraten toonden en tips gaven hoe je zelf aan de slag kan gaan. Je leerde er ook alles over wat een tuinstratentraject precies inhoudt. Kortom: een eerste stap op weg naar een tuinstraat.